HTML kood

Blogimine ja HTML kood.

Blogimine ehk blogi kirjutamine on üldiselt väga lihtne. Tuleb luua endale konto mõnes blogimise keskkonnas ning hakata sissekandeid tegema. Enamasti blogipidamine erilisi teadmisi hüperteksti koodist (HTML) ei nõua, aga kui me soovime oma blogis standardist erinevaid lahendusi kasutada, siis tuleb kasuks ka veidikene HTML keelest aru saada. Enamasti on blogikeskkondades ka olemas nupuke selleks, et teksti kujundamise töövahendi asemel näha sisu koodikeeles. HTML vaadet tuleb blogis enamasti kasutada siis, kui on soov lisada leheküljele mõni koodijupp (embed code), mis avab teises keskkonnas asuva rakenduse.

Mida oleks kindlasti vaja HTML-ist teda?

Kõik HTML käsud paigutatakse < > märgendite (tag) vahele. Enamasti on käskluse algatajaks < > ja lõpetajaks </>. Ehk kui kopeerid teksti HTML vaates, siis tuleb jälgida, et koodirida algaks < märgendiga ja lõpeks > märgendiga!
<br> – see käsk tähendab reavahetust ja sellele ei pea kirjutama lõpumärgendit.
<b> sõna </b> – selle käsuga trükitakse märgendite vahel olev sõna paksus kirjalaadis.
<i> sõna </i> – sõna trükitakse kaldkirjas.
<u> sõna </u> – sõna on allajoonitud
veebilingid kirjutatakse nii <a href=”http://www.viimsi.edu.ee”>Viimsi kooli kodulehekülg</a> kus jutumärkide vahele kirjutatakse selle lehekülje aadress, millele link viib (antud näite puhul Viimsi Kooli kodulehekülg) esimese käsupoole lõpumärgendi > ja käsu enda lõpumärgendi </a> vahele kirjutatud tekst on see, mida vaatajale kuvatakse ning mille peal klõpsates saabki sellele lehele minna, mida eespool kirjeldatakse.
Näiteks: Viimsi kooli kodulehekülg

Kui soovid, et link avaneks uues aknas (mitte samas aknas, kus on lahti lehekülg, mida vaadatakse), siis tuleb eelpool toodud koodile lisada <a href=”http://www.viimsi.edu.ee&#8221; target=_blank>Viimsi kooli kodulehekülg</a>

Rohkem infot HTML kohta leiad siit: HTML juhend (Erika Matsak)